Papierové tašky: kvalitné a šetrné k životnému prostrediu

Vďaka správne zvoleným nákupným taškám môžete prispieť k ochrane životného prostredia, ktorá je v týchto dňoch nevyhnutná. Papierové tašky sa vyrábajú v rôznych veľkostiach a tvaroch, vďaka čomu si príde na svoje naozaj každý. Sú kvalitné, odolné a oproti igelitovým taškám vyzerajú naozaj skvele. Ak hľadáte ideálnu tašku pre osobné použitie alebo váš podnik, papierové tašky sú tie najlepšie. Prečo? Dočítate sa v našom článku.

image2

Papierové tašky: kvalitné a šetrné k životnému prostrediu

Výberom vhodnej nákupnej tašky môžeme pomôcť ochrane životného prostredia, ktorá by sa v dnešnej dobe mala stavať jednou z priorít nás – ľudí. Náš článok sa bude zaoberať práve papierovými taškami a ich výhodami a prínosmi pre životné prostredie. Opíšeme vám všetky potrebné informácie k tomu, aby ste mali uľahčené rozhodovanie sa pri výbere tašiek. Prečítajte si náš článok a zisite, prečo sú papierové tašky lepšou voľbou ako plastové.

Aké sú výhody papierových tašiek pred plastovými?

Ich najväčšou výhodou je schopnosť recyklácie a schopnosť biologického odbúrania. Znamená to, že sú oproti plastovým taškám lepšou voľbou pre životné prostredie. Prečo je to tak? To sa dozviete v nasledujúcich odstavcoch. Zatiaľ, čo papierové tašky majú skvelé vlastnosti pre planétu, u tých plastových je to inak. Plastové tašky sú odolné, ale nedajú sa recyklovať a zvyčajne ich môžete vidieť na skládkach alebo v oceánoch, kde majú katastrofálny vplyv pre životné prostredie.

image3-1-200x300

Vplyv plastových tašiek na životné prostredie je známy. Ich používanie znečisťuje pôdu, vodu a tiež ovzdušie. Navyše sú nebezpečné aj pre zvieratá. Môžu sa do nich zapliesť, zjesť ich a následne zahynúť. Diskutovať o alternatívach ekologickejších tašiek je preto veľmi podstatné. Je dôležité, aby sme aj maličkosťami predchádzali ničeniu životného prostredia a zachovali ho pre ďalšie generácie. Poznáme mnoho alternatív igelitových tašiek. Sú to napríklad textilné tašky, papierové alebo biologicky odbúrateľné tašky vyrobené z kukuričného škrobu.

Sú papierové tašky vhodnou voľbou pre podniky?

Odpoveď je ÁNO! Papierové tašky ponúkajú mnoho výhod nielen pre životné prostredie, ale aj pre podniky. Používanie papierových tašiek môže zvýšiť zisk podniku vďaka ich estetickej hodnote a kvalite. Tašky s logom alebo značkou vyzerajú skvele, dostanú váš podnik do povedomia a prilákajú starých aj nových zákazníkov. 

 Výhody papierových tašiek pre branding a marketing sú naozaj veľké. Zákazníci, ktorí ich používajú aj mimo nákupu u vás, propagujú váš podnik a prenášajú značku v širšom okolí. Je to naozaj úspešný druh reklamy. Vytvorenie papierovej tašky presne podľa vašich predstáv je jednoduché. Na ich tvorbu môžete využiť rôzne farby, veľkosti, tvary, dizajny a materiály. Prispôsobte ich presne podľa vašich preferencií. Použite svoju značku, logo alebo slogan, ktorý si každý zapamätá.

Papierové tašky a ich kvalita

Kvalita tašiek ovplyvňuje ich nosnosť, životnosť a estetiku, preto je veľmi dôležitým faktorom. 

Papierové tašky sa vyrábajú z papierov, ako napríklad:

  • Kraftový papier: Je to druh tvrdšieho papiera, ktorý je odolný voči roztrhnutiu. 
  • Recyklovaný papier: Recyklácia je proces obnovenia papiera, ktorá sa môže opakovať 5-8 krát. Recyklovaný papier sa môže kompostovať. 
  • Lepenkový papier: Lepenka vzniká zlepením niekoľkých vrstiev rovného a zvlneného papiera.

Každý druh papiera disponuje svojimi vlastnými vlastnosťami, ktoré ovplyvňujú ich výkon a kvalitu.

image1-1-217x300(1)

Dajte si záležať na výbere správnej veľkosti tašky, pre konkrétny typ tovaru. Napríklad pre drobný tovar a predmety sú vhodné menšie tašky, pre nákupy siahnite po väčších taškách s väčšou nosnosťou. Je dôležité, aby podnik siahol po dodávateľovi, ktorý ponúka kvalitné tašky. Ich kvalita ovplyvňuje zákazníka a jeho návrat do vášho podniku. Vyššie náklady na kvalitné papierové tašky môžete zaradiť do nákladov za tovar a docielite tým, že potreby zákazníkov budú uspokojené, čo je zároveň aj vaším cieľom.

image5-1-300x200

Ako správne používať a recyklovať papierové tašky?

Správnym používaním predchádzate ich poškodeniu a znehodnoteniu. Pri nakupovaní je dôležité dbať na to, aby sa zbytočne nepresahovala ich najvyššia nosnosť. Pri veľkom nákupe je lepšie použiť väčšiu tašku alebo rozložiť nákup na viac tašiek. Tým predídete ich trhaniu alebo vytvoreniu diery, čím zároveň aj zamedzíte znehodnotenie a stratu tovaru. Hravo s ňou zvládnete prenášať aj iné veci, ísť s ňou na nákup, môžete v nich skladovať veci alebo využiť na iné použitie.

Recyklácia papierových tašiek je naozaj jednoduchá a pomáha chrániť životné prostredie. Papierové tašky môžete hádzať do smetných košov v modrej farbe alebo recyklačných kontajnerov na papier. Recyklácia papiera výrazne znižuje množstvo odpadu, ktorý sa dostane na skládku. Pri recyklácií sa papierové tašky rozdrvia a zmenia sa na vlákna, ktoré sú používané k výrobe nového papiera. V konečnom dôsledku sú papierové tašky skvelým pomocníkom nielen pre ľudí, ale aj pre životné prostredie. Znížime vďaka nim množstvo odpadu, ktorý je vyvážaný na skládky. Papierové tašky sú naozaj správnou voľbou pre nakupovanie a prepravu vecí.

image4-2-218x300

Kvalitné riešenie, ktoré zároveň aj chráni našu Zem

V našom článku ste sa dozvedeli výhody papierových tašiek a porovnávali sme ich najmä s plastovými taškami, ktoré spôsobujú viac škody ako úžitku pre životné prostredie. Priblížili sme vám, že kvalita papiera je naozaj dôležitá pre odolnosť tašiek a prezradili sme vám ich tajomstvo v oblasti brandingu a marketingu. Taktiež sme si priblížili recykláciu papiera, aby sme spoločne minimalizovali negatívny vplyv na životné prostredie. 

Ak hľadáte kvalitné papierové tašky pre vaše podnikanie alebo osobné použitie, máte na výber z mnohých možností, ktoré sú na trhu k dispozícií. Od klasických hnedých papierových tašiek až po personalizované tašky s farebnými vzormi, sloganmi a podobne. Každý malý krok môže mať veľký vplyv. Rozhodnite sa aj vy pre papierové tašky a chráňte s nami prírodu. Navštívte náš e-shop s tými najlepšími cenami.