Ako vybrať správny obal na krabice pre všetky potreby

Hľadáte ideálne krabice, ktoré budú spĺňať potreby? Neviete si dať s ich výberom rady? Nezúfajte! Pripravili sme pre vás článok, po ktorého prečítaní budete mať vo výbere jasno. Predstavíme vám typy krabíc a poradíme vám ako vybrať ideálnu veľkosť. Predstavíme vám 5 hlavných bodov, na ktoré si treba dať pri výbere pozor. Neváhajte a pustite sa do čítania nášho blogového článku.

Ako vybrať správny obal na krabice pre všetky potreby

Každý z nás sa ocitne v situácií, kedy je potrebné siahnuť po krabicach. Či už ide o sťahovanie, balenie predaného tovaru, uloženie dokumentov a mnoho iných dôvodov. Ak ste navštívili náš blog preto, lebo si neviete dať rady s výberom správnych krabíc, ste tu správne. Neváhajte a prečítajte si náš článok, ktorý vám pomôže s výberom najlepších krabíc.

Prečo je dôležité vybrať si správny obal?

Správny výber krabice je veľmi dôležitý najmä kvôli manipulácií, skladovaniu a doručovaniu naplnených krabíc. Zlý výber krabice by mohol viesť k poškodeniu obsahu. Navyše nesprávne zvolená krabica môže viesť k úrazu u človeka, ktorý s ňou manipuluje. Preto je dôležité, aby ste obal na krabice vyberali s prihliadnutím na typ obsahu krabice, veľkosť krabice, požiadavky na sklad a prepravu a aj estetickú hodnotu kartónového obalu. Venujte výberu obalu dostatočnú pozornosť a zvoľte tú najlepšiu krabicu pre danú potrebu.

Ako rozdeľujeme krabice podľa typu?

Existuje mnoho typov obalov na krabice, ktoré sú vyrobené z rozdielnych materiálov a zložení. Taktiež typov krabíc, ktoré sú určené na iné použitie. Medzi najpoužívanejšie zaraďujeme kartónové krabice, plastové krabice, drevené, kartónové obaly s bublinkovou fóliou a škatule z lepenky.

Tri, s ktorými sa môžete stretnúť najčastejšie vám priblížime. Predstavíme si ich výhody a zároveň aj nevýhody. Ktoré to sú?

  1. Kartónové krabice

    Kartónové krabice sú jedným z najpopulárnejších typov obalov na krabice, ktoré sa používajú pre rôzne účely. Stretávate sa s nimi v obchodoch, pri doručení zásielok, balíte do nich veci pri sťahovaní a podobne. Sú vyrobené z kartónu, ktorý je pevný a zároveň ľahký. Medzi najväčšie výhody kartónových krabíc patria činitele ako sú nízka cena, ľahká manipulácia, možnosť recyklácie, čo je v dnešnej dobe veľmi dôležité a ich dostupnosť v rôznych veľkostiach. Medzi nevýhody môžeme zaradiť vlastnosti ako sú menšia pevnosť v porovnaní s niektorými inými druhmi obalov na krabice, minimálnu odolnosť voči vode a vlhkosti.

  2. Plastové krabice

    Plastové krabice sú tiež často používaným spôsobom balenia. Vyrobené sú z plastu a sú známe svojou odolnosťou a pevnosťou. Medzi ich výhody zaraďujeme ich vysokú pevnosť, možnosť opakovaného použitia a odolnosť voči vode a iným druhom poškodenia. Medzi nevýhody môžeme zaradiť ich vysokú cenu, väčšiu hmotnosť v porovnaní s inými druhmi obalov na krabice a obmedzené možnosti recyklácie.

  3. Lepenkové krabice

    Krabice, ktoré sú vyrobené z lepenky sú ďalším bežným typom obalu na krabice. Vyrábajú sa z lisovaného papiera alebo vláknitého materiálu, ktorý je pevný a odolný. Výhodami lepenkových krabíc sú vysoká odolnosť, nízka cena a možnosť recyklácie. Z lepenky bývajú vytvorené aj lepenkové fixačné výplne, ktoré skvele ochránia váš tovar pred poškodením. Nevýhodou lepenkových krabíc môžu byť tak, ako aj pri kartónových, ich nízka odolnosť voči vode a vlhkosti a menšia odolnosť voči poškodeniu.

 

Ako vybrať správny tvar a veľkosť krabice?

Aby ste vybrali ideálny obal na vaše potreby, musíte si dobre zvážiť po akej veľkosti krabice siahnete. Prezradíme vám, ako vybrať čo najsprávnejší obal.

Výber správnej veľkosti krabice

Výber ideálnej veľkosti obalu je pre produkt dôležitý. Príliš veľký obal by mohol spôsobiť poškodenie produktu, ktorý by nebol v krabici pevný. Na druhej strane, ak je obal príliš malý, mohlo by dôjsť k poškodeniu produktu najmä pri jeho manipulácií alebo v preprave. Ideálna veľkosť krabice je taká, do ktorej produkt ľahko vložíte. Mala by byť trochu väčšia ako produkt, ale nie príliš veľká, aby v nej bol produkt pevný.

Výber správneho tvaru krabice

Najčastejšie sa môžete stretnúť s krabicou v tvare kvádra. Je praktický pre takmer každý typ tovaru a ľahko ho uskladnite. Existujú však aj iné tvary obalov na krabice. Napríklad obdĺžnikové, štvorcové, obaly v tvare dutinky. Tieto tvary sú vhodné pre špeciálne produkty, ktoré majú neštandardné tvary.

Ak potrebujete zabaliť produkt v tvare kruhu, guľový obal bude ideálnou voľbou. Zvážte tvar obalu tak, aby bol čo najvhodnejší pre prepravu a jeho osobitnú bezpečnosť. Chráňte váš tovar.

 

Kde najčastejšie môžeme využiť krabice?

Krabice sú obalom s všestranným využitím. Môžete po nich siahnuť počas sťahovania. Do krabíc na sťahovanie s väčším rozmerom môžete vložiť viac vecí, čo vám urýchli vynášanie krabíc. Nakoľko sú krabice dobre skladné, naukladáte ich hneď niekoľko vedľa seba. Vaše prepravované potreby budú chránené počas celej cesty.

Ak sa rozhodnete sťahovať váš domov pomocou krabíc, ubezpečte sa, že sú dostatočne pevné. Môžete ich oblepiť lepiacou páskou, aby ste sa uistili, že z nich vaše veci nevypadnú. Vďaka ľahkej manipulácií bude sťahovanie rýchlo za vami.

image4-1-200x300

Krabicové obaly sú často používané na odosielanie produktov. Ak idete odosielať produkty mimo vášho podniku alebo krajiny, zabezpečte ich pomocou lepiacich pások, aby ste sa ubezpečili, že budú chránené počas celej prepravy. Viac menších krabíc smerovaných jednému prijímateľovi môžete naukladať do prepravných boxov

Plastové krabice alebo krabice z lepenky sú vhodnejšie na prepravu poštou, alebo kuriérom. Sú oveľa odolnejšie než kartónové krabice, takže poskytujú väčšiu ochranu počas prepravy.

Krabice sú skvelým pomocníkom pri skladovaní produktov a materiálov. Ochránia vaše veci alebo váš tovar pred prachom a vlhkosťou. Pre skladovanie siahnite po krabicách s pevným krytom.

 

Načo si dať pozor pri výbere krabíc?

Aby ste vybrali krabicu čo najvhodnejšiu pre vaše potreby, dávajte si pozor na 5 hlavných faktorov:

  1. Účel použitia

    Prvým faktorom, ktorý treba zvážiť, je účel použitia krabice. Krabice sa používajú na mnoho účelov, ktoré sme si už vyššie v článku spomenuli. Každý z týchto účelov si vyžaduje iné vlastnosti krabice.

  2. Materiál obalu

    Druhým faktorom na zváženie je materiál, z ktorého je krabica vyrobená. V súčasnosti sa najčastejšie používajú kartónové krabice, ale existujú aj krabice vyrobené z dreva, ktoré sú najčastejšie používané pri lodnej preprave. Existujú aj krabice z plastu alebo kovu. Každý materiál ma svoje výhody a nevýhody, takže je dôležité zvážiť, ktorý materiál bude ideálny pre váš účel použitia.

  3. Kvalita a pevnosť obalu

    Tretím faktorom, ktorý by ste nemali prehliadnuť, je kvalita a pevnosť krabice. Krabice musia byť dostatočne pevné na to, aby uniesli váhu zabaleného predmetu. Taktiež musia byť dostatočne odolné pri preprave a skladovaní. Okrem toho musia byť schopné ochrániť obsah krabice pred poškodením. Ich pevnosť sa môže líšiť od materiálu a spôsobu výroby.

  4. Dizajn a veľkosť obalu

    Štvrtým faktorom v poradí je dizajn a veľkosť krabice. Veľkosť krabice by mala byť dostatočná na to, aby sa do nej zmestil obsah, ale zároveň by nemala byť zbytočne veľká, aby ste ušetrili náklady za prepravu. Okrem toho by mal byť dizajn obalu vhodný pre účel použitia. Môže zahŕňať rôzne prvky, napríklad otvory na uchytenie.

  5. Cena obalu

    Vždy si dobre zvážte cenu krabíc. Cena závisí od materiálu, kvality a veľkosti krabice. Taktiež sa môže cena u rozdielnych dodávateľov za rovnaký produkt líšiť. Nájdite rovnováhu medzi cenou a kvalitou.

 

Vyberte si u nás skvelé obaly za bezkonkurenčné ceny!

Predstavili sme vám niekoľko krabicových obalov, po ktorých môžete v prípade potreby siahnuť. Sú skvelým pomocníkom v domácnosti, ale i v obchodných službách a firmách. Vybrať si môžete z niekoľkých materiálov a veľkostí.

Predstavili sme vám 5 faktorov, ktoré si treba pri výbere krabíc zohľadniť. Veríme, že vám náš článok pomohol pri výbere ideálnych obalov. Navštívte náš veľkoobchod s obalovými materiálmi a výhodne nakúpte! Ste firma, ktorá chce nakúpiť veľké množstvo krabíc? Neváhajte a kontaktujte nás! Pripravíme Vám cenovú ponuku na mieru.

image5-500x330